Ottarkalender

Oversikt over aksjoner, aktiviteter, møter og konferanser.

Filtering by: abort

Grenseløs feminisme - Abortkamp i Europa
Oct
13
12:00 AM00:00

Grenseløs feminisme - Abortkamp i Europa

Skjermbilde 2018-06-22 17.56.54.png

Møtet finner sted på Melahuset, Mariboes gate 8, Oslo, fra 12.00 til 15.00 lørdag 13. oktober.

Kvinnegruppa Ottar arrangerer seminaret Grenseløs feminisme 13. oktober i tilknytning til globaliseringskonferansen. Seminaret vil handle om abortkampen i Polen, men også om den generelle kampen om representasjon og demokrati i alle land i Europa. Hensikten er å sette søkelys på det viktige arbeidet som blir gjort av feministorganisasjoner når det gjelder abortrettigheter og vold mot kvinner, og i tillegg nytte anledningen til å planlegge videre samarbeid. 

London
Magda Oldziejewska er en feministisk aktivist på full tid. Hun blogger, utdanner, forsker og organiserer. Hun har vært med å bygge flere kampanjer og organisasjoner i Storbritannia, blant annet, Feminism in London, resist Porn culture, Polish feminists, FARSA og alfafem og har vært svært sentral i internasjonale støttekampanjer for polske feminister. Bloggen hun driver er tospråklig, altså både på engelsk og polsk. 

Warshawa
Krystyna Kacpura har bakgrunn fra Polsk UD. Hun er for tiden Executive Director for Federation for Women and Family Planning, og også for ASTRA, the Central and Eastern European Women’s Network for Sexual and Reproductive Health and Rights som har 28 medlemsorganisasjoner fra 17 land. Hun har arbeidet med reproduktive rettigheter I mer enn 20 år, og er sentral i å utarbeide strategier for arbeidet og «the Black protests» i Polen.

Brussel
Anna Kiejna er internasjonal translatør, og derfor for tiden bosatt i Brussel. Hun er polsk. Hun er en av nøkkelpersonene bak støttemarkeringer for polske kvinner i Brussel, “the Black protests”, men har også arbeidet for slik støtte i andre europeiske land. I tillegg har hun vært en av organisatorene for felleserklæringen for 8.mars mellom så forskjellige land som Kurdistan, Spania, Belgia, Polen og Tyrkia. For tiden arbeider hun mest med International Women's Strike (strajkkobiet.eu).

Sitat Anna Kiejna: "We need female decision makers on all levels of politics so we can stay vigilant and try to progress continuosly in women's rights; in my opinion only an equal representation of sexes can lead to a balanced civil society (with deeper understanding of all people who are not European, white, male, powerful)."

View Event →
Jun
16
1:00 PM13:00

Abortloven 40 år! (Stavanger)

Abortloven er 40 år og Kvinnegruppa Ottar inviterer gamle og nye feminister til å bli med på en lokal feiring den 16.juni klokka 13. 

Vi vil markere jubileet foran statuen av Elise Ottesen Jensen, i Håkon den 7. endes gate 6 på Sandnes. Her blir det noen kulturelle innslag, appeller, historier og kransenedleggelse.

Meld i fra om dere ønsker å holde appell, si noen ord eller om organisasjonene eller foreninga vil tilslutte dere. 

Velkommen!!

View Event →
Jun
16
1:00 PM13:00

Kvinnebevegelsen feirer 40 år med selvbestemt abort (Oslo)

Skjermbilde 2018-06-12 19.04.31.png

I år er det 40 år siden kvinnebevegelsen vant kampen om selvbestemt abort. Det skal vi selvfølgelig markere. Det blir appeller fra de som kjempet for abortloven på 70-tallet og vi får appeller fra kvinner fra land hvor det å ta en abort kan være straffbart. 

Dette er en feiring, så det blir kake, musikk, mimring og garantert god stemning.

Appeller:
Torild Skard - Tidligere stortingsrepresentant for SV og har hatt en rekke verv og stillinger i FN, bl.a. som styreleder for UNICEF.

Astrid Nøkleby Heiberg – Fast møtende på stortinget for Høyre og tidligere president i Røde Kors. 

Ane Stø – leder i Kvinnegruppa Ottar

Małgorzata Jonczy-Adamska – Czarny Protest (Black protest) i Polen. 

Asha Berre, jordmor

Konferansier: Helle Borgen, Kvinnefronten

Oslo Hardkor står for de kulturelle innslagene.

Tilsluttede organisasjoner: Kvinnegruppa Ottar, Kvinnefronten, Oslo kvinnesaksforening, Norsk kvinnesaksforening, Norges kvinnelobby, Mirasenteret, Oslo Senterkvinner, Oslo Senterparti, Oslo SV, LO Oslo, Født Fri, Oslo Venstrekvinner, Oslo Venstre, Rødt Oslo, Oslo Unge Høyre, Feministisk initiativ Oslo, Unge Feminister, FOKUS

View Event →