I media

Kvinner i barsel: - Det er kanskje den tiden i livet vi er aller minst i stand til å stå på krava

- Samfunnet er tjent med å ta kvinnehelse på alvor, mener Hanne Størset i 8. mars-komiteen i Oslo.

- Det blir et stadig større press på kvinnen, samtidig som hjelpen kuttes i alle ender. Perioden etter fødsel er tøff nok selv når alt ligger til rette, sier pressekontakt for arbeidsutvalget i 8. mars-komiteen i Oslo, Hanne Størset til Nettavisen. 

«Bedre barseltilbud - la kvinner få tid og rom!» er en av hovedparolene i 8.mars-toget i Oslo i år. 

Størset sikter til at svangerskap og fødsel ikke bør være enda en arena der kvinner skal prestere. 

Read More

Demonstrerer mot voldtektsdom

Tusenvis er ventet i landsdekkende demonstrasjoner mot frikjennelsen av tre voldtektssiktede menn.

– Vi får ikke gjort noe med frikjennelsen, men dette må bli den siste saken av denne typen. Nå er det nok, sier leder for kvinnegruppa Ottar, Ane Stø.

Hun skal holde appell under markeringen utenfor Stortinget. Det skal også Rannveig Kvifte Andresen, daglig leder i Dixi – ressurssenter mot voldtekt, Rødt-leder Bjørnar Moxnes og Aps Anette Trettebergstuen.

Read More

Debatt: Listhaugs forenklinger

Der Sylvi Listhaug er enøyd og gjentar Frps evinnelige ene vinkling, klarer kvinnebevegelsen å se og favne bredt – og å ha mange tanker i hodet samtidig.

Debattinnlegg på vg.no av Hanne Størset, for 8. marskomiteen i Oslo

Sylvi Listhaug går til angrep på kvinnebevegelsen i Norge, og dermed saker kvinner i Norge er opptatt av. Beskyldningen er at vi er navlebeskuende og sjølopptatte, mens 8. mars-parolene er smålige og uten betydning i den store sammenhengen. Mon det! Vi har møtt uttalelsene utallige ganger før. Det er ingen ny øvelse å beskylde kvinnebevegelsen for å bry seg for lite om alle de andre som har det verre. Ifølge tyrkiske feminister, som i dag er kvinnebevegelsens gjester i Norge, er det en global patriarkalsk hersketeknikk Listhaug benytter seg av.

Read More

Ottar går til aksjon

Ottar vil fredag aksjonere utenfor kinoen i Stavanger mot filmen «Fifty Shades of Grey».

– Her er det snakk om en velstående psykopat som mishandler, undertrykker og utfører overgrep mot en kvinne som er usikker på sin egen seksualitet. Filmen framstiller dette i en romantisk ramme med erotisering av vold og en forherligelse av makt og avmakt. Her skal en tenne på underkastelse, og filmen markedsføres med slagordet «Lose Control». Det stikk motsatte av hva vi ønsker av unge jenter – at de skal være både aktive og selvstendige, sier Mobæk til RA.

Read More