Kalender

Oversikt over aksjoner, aktiviteter, møter og konferanser.

Aug
12
Aug 15

Feministisk sommerleir

For andre gang arrangerer Kvinnegruppa Ottar feministisk sommerleir. Denne gangen har vi leirsted på idylliske Tromøya, og leiren finner sted fra 12. til 15. august.

På leiren blir det politiske innledninger og mange diskusjoner med tema som vår feministiske drøm, kampen for frigjøring, mot vold og undertrykking og kvinnefellesskap. I tillegg blir det kreative aktivistverksted, bading, sanger, overraskelser og andre hyggelige sommeraktiviteter for store og små. Barna blir tatt godt vare på på feministisk sommerleir! 

Pris: 1000,- for hele leiren, og 400,- per dag. 

Se også vårt facebook-event her.

Påmelding til feministisk sommerleir:

Navn *
Navn


Program kommer!

Sep
29
Oct 1

Kjerringa mot strømmen-kurs

Kjerringa mot strømmen er et kurs som består av foredrag, diskusjoner og oppgaver om kvinners situasjon og rettigheter. Kurset har ulike tiltak for å styrke kvinners selvtillit og synlighet. Deltakerne får større samfunnsinnsikt og mer fakta om kvinners situasjon, kamp og historie. Kurset bidrar til å bygge forståelse og innsikt i hvordan patriarkatet/mannssamfunnet fungerer. Kurset gir deltakerne ulike redskap i likestillingsarbeidet i organisasjoner og virksomheter. Hver enkelt deltaker kan styrke egen selvtillit og trygghet for å "gå mot strømmen". Flere deltakere har etter kurset tatt på seg tillitsverv og lederoppgaver. 

Kjerringa mot strømmen-kurset er utviklet på grunnlag av mer enn 30 års praksis. Kurslederne har lang erfaring, og innholdet er tilpasset deltakerne. Deltakerne får økt selvtillit og blir mer synlige. Diskusjonstrening styrker den enkeltes kunnskap om og øker respekten for andres ståsted og meninger. 

Pris: 500,- for ordinære arbeidstakere og 300,+ for studenter/trygdede.

Påmelding til Kjerringa mot strømmen-kurset: 

Navn *
Navn

May
20
1:00 pm13:00

Demonstrasjon for kvinners rettssikkerhet

Fra en av demonstrasjonene mot dommen i den såkalte Hemsedalssaken, sommeren 2016

Fra en av demonstrasjonene mot dommen i den såkalte Hemsedalssaken, sommeren 2016

Nå har det skjedd igjen. En kvinne er gruppevoldtatt, men gjerningsmennene går fri. De må likevel betale 672.000 i erstatning og oppreisning, så helt uskyldige var de altså ikke. 

Mener det norske rettssystemet at kvinner skal være fritt villt for voldtektsmenn? Hva skal til for at en voldtektsmann skal bli dømt skyldig? Aftenposten skriver: "Oslo tingrett viser til fotografier tatt under den seksuelle omgangen og mener disse med klar sannsynlighet taler for at kvinnen ikke var i stand til å motsette seg den seksuelle omgangen og at hun heller ikke hadde gitt noe samtykke til det som ble gjennomført, heter det i den delen av dommen som omhandler erstatningskravet."

Har ikke det Norske rettssystemet lært noen ting av Hemsedalssaken? Vi finner oss ikke i denne rettsløse tilstanden lenger. Vi trenger et system som også yter kvinner rettferdighet. Derfor kaller vi inn til demonstrasjon foran Stortinget lørdag 20. mai. 

Andre organisasjoner og foreninger er hjertelig velkommen til tilslutte seg. Send en mail til oslo.ottar(a)gmail.com dersom din organisasjon ønsker å tilslutte seg og/eller holde en appell.

Tilsluttede organisasjoner: 
Kvinnegruppa Ottar (appell)
Kvinnefronten (appell)
Feministisk Initiativ (appell)
Rød Ungdom (appell)
Rødt (appell)
Sosialistisk Venstreparti (appell)
Krisesenterekretariatet

Andre appellanter: 
Sofie Frost

Jun
17
7:00 pm19:00

Demonstrasjon mot strippeklubbene i Oslo

Oslo har i dag fem strippeklubber, som tilbyr seksualisert underholdning til menn med elendig kvinnesyn. Strippeklubber er del av sexindustrien, og kundene er ofte de samme som i prostitusjon. Sexkjøp er forbudt i Norge. Vi krever at disse klubbene fratas skjenkebevilling.

Apr
27
6:00 pm18:00

Åpent møte: Et bordell på hvert hjørne?

Hva er situasjonen i Tyskland, hvor prostitusjon og bordeller har vært legalt i snart 15 år? Kvinnegruppa Ottar arrangerer åpent møte om prostitusjon og bordeller, med besøk fra den tyske aktivisten og feministen Manuela Schon. Hun vil dele erfaringer fra situasjonen i Tyskland, hvor bordeller ble legalisert i 2002.

Møtet finner sted på Møteplassen, Stavanger kulturhus, tirsdag 26. april klokka 18.00.
Fri entre. Ta gjerne med en kollega, venn, bror eller tilfeldig forbipasserende på møtet!

Apr
9
2:00 pm14:00

Støtt polske kvinners kamp mot abortforbud

Den polske regjeringen ønsker å totalforby abort, inkludert etter voldtekter og når det er fare for mors helse. Det aksepterer vi ikke! Bli med på den internasjonale aksjonsdagen mot forslaget om å totalfoby abort i Polen!

Kom og vis din solidaritet med polske kvinner 9. april klokka 14 foran den polske ambassaden, Olav Kyrres plass 1.

Feminisme i medvind - Arbeidsliv i storm
Sep
20
9:00 am09:00

Feminisme i medvind - Arbeidsliv i storm

Kvinner på tvers har mye bra på programmet i år:

  • Hvordan møter feminister stormen? En samtale om strategier og møteplasser
    Deltakere blant annet Ane Stø og Mina Adampour
  • Hvordan møter fagbevegelsen stormen?
  • Feministisk "home party" på svensk v/ F! Sverige
  • Feministisk organisering før og nå v/Trine Rogg Korsvik
Jun
19
Jun 21

Feministisk sommerleir

Den feministiske sommerleiren er en ny tradisjon. Vår første feministiske sommerleir vil både være politisk og kreativ. Det blir politiske og kreative verksted, med tema som feministisk gatekunst, angrep på velferdsstaten, feministiske helter, terror og ytringsfrihet i et feministisk perspektiv, aksjonisme, de undertryktes teater og feministisk utopia. 

Fakkeltog mot vold mot kvinner
Nov
25
5:00 pm17:00

Fakkeltog mot vold mot kvinner

Møt opp i fakkeltog tirsdag 25. november kl. 17.00 fra Jernbanetorget til Stortinget for å markere FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner!
 

Sep
20
Sep 21

Likestilling på glattisen - hva nå?

Kvinner på tvers inviterer til landsomfattende konferanse.

Temaer er utvikling av likestillingspolitikk, innvadering av kvinners kropper, sekstimerdagen, stopp pornokulturen med mer. Meld deg på!

Det foregår i Ingeniørenes hus i Oslo 20. og 21. september.

Program og praktisk informasjon er tilgjengelig på kvinnerpatvers.no.

Lik Kvinner på tvers på facebook.com/kvinnerpaatvers

Årsmøte Kvinnegruppa Ottar Bergen
Jan
22
6:00 am06:00

Årsmøte Kvinnegruppa Ottar Bergen

Kvinnegruppa Ottar Bergen arrangerer årsmøte. Du må ha betalt medlemsskap innen årsskiftet for å ha stemmerett på årsmøtet i 2014. Det blir lagt fram beretning og regnskap, og vi vedtar årsplan, budsjett og velger nytt styre. 

Årsmøtet holdes i Sandviksveien 49 D, og varer fra kl. 18.00 til 20.30. 

Ønsker du å stille til styret i Kvinnegruppa Ottar Bergen? Send en e-post til annawatson79@gmail.com

Årsmøte Kvinnegruppa Ottar Oslo
Jan
18
11:00 am11:00

Årsmøte Kvinnegruppa Ottar Oslo

Kvinnegruppa Ottar Oslo arrangerer årsmøte. Du må ha betalt medlemsskap innen årsskiftet for å ha stemmerett på årsmøtet i 2014. Det blir lagt fram beretning og regnskap, og vi vedtar årsplan, budsjett og velger nytt styre. 

Årsmøtet holdes i Konows gate 5, og varer fra kl. 11.00 til 18.00. Etter årsmøtet blir det årsmøtemiddag og sosialt lag.

Ønsker du å stille til styret i Kvinnegruppa Ottar Oslo? Send en e-post til oslo-ottar@gmail.com!

Årsmøte Kvinnegruppa Ottar Stavanger
Jan
18
12:00 am00:00

Årsmøte Kvinnegruppa Ottar Stavanger

Kvinnegruppa Ottar Stavanger arrangerer årsmøte. Du må ha betalt medlemsskap innen årsskiftet for å ha stemmerett på årsmøtet i 2014. Det blir lagt fram beretning og regnskap, og vi vedtar årsplan, budsjett og velger nytt styre. 

Årsmøtet holdes på Arkeologisk Museum og varer fra kl. 12.00 til 18.00. 

Ønsker du å stille til styret i Kvinnegruppa Ottar Oslo? Send en e-post til stavanger.ottar AT gmail.com!

25. november i Oslo
Nov
25
5:00 am05:00

25. november i Oslo

 

Hundre år etter at kvinner har fått stemmerett, blir de fortsatt gjennom vold og trusler forsøkt hindret i å delta i demokratiet. 25. november, på den internasjonale dagen mot vold mot kvinner, markerer vi vår motstand med et fakkeltog. 

Oppmøte er på Jernbanetorget kl. 17:00. Gå med oss og bruk hæsjtaggen #kvinnensplass i sosiale medier for å vise hva du mener om at kvinnelige stemmer blir stilnet. 

Planlegging møte for 25. november i Oslo
Nov
7
6:00 am06:00

Planlegging møte for 25. november i Oslo

  • Oslo

 

25. november er den internasjonale dagen mot vold mot kvinner.

25. novemberinitiativet møtes torsdag 7. november kl 18.00 i Storgata 11 hos Krisesentersekretariatet. Da skal vi planlegge en stor og bred markering. Bli med!

Oppdatert informasjon finnes på:
  https://www.facebook.com/25Novemberinitiativet