Blogg

8 mars i Bergen

Tekst av Anna Watson, leder i Kvinnegruppa Ottar Bergen

I år hadde vi rekordoppmøte på Torgalmenningen! Til tross for snøvær stod det 3200 mennesker og hørte på appeller og gikk i tog.

Det var også en personlig rekord for Bergen Ottar, da vi stilte med hele to paroler, noe vi ikke har gjort tidligere. «Styrk sexkjøpsloven – øk straffene og krev hjelpetiltak NÅ!» og «Fjern nemdene! Utvid retten til selvbestemt abort!».

Etter å ha gått i tog hvor Sykepleierforbundets trommekorps spilte, og folk sang og ropte slagord, endte vi opp på Grand Selskapslokaler. Dette var også en ny plass å arrangere inne-arrangementet på. Nytt av året var også at alle appeller fra kvinneorganisasjonene var fjernet til fordel for debatter, verksteder, dikt og musikkinnslag. Noe som alle vi i Ottar synes førte til et litt slapt og kjedelig arrangement. Det var ingen kampånd eller nerve.

Som et plaster på såret fikk alle kvinneorganisasjonene sin egn stand i et tilstøtende rom til festsalen på Grand. Dette var vi alle enige om var en suksess. Vi hang ut ved vår stand og drakk øl og pratet, og vervet nye medlemmer. Dessuten hadde vi åpenbart den kuleste standen! Det at vi stod sammen som et kollektiv syntes, og imponerte.