Blogg

8. mars i Stavanger

8. mars i Stavanger fekk rekordoppslutning i 2019! Tal på oppmøtte var mellom 1200 og 2000, ei dobling frå i fjor.

Sara Nustad Mauland frå Ottar leia møtet i Byparken, Kari Elisabeth Kaski (SV) var hovudtalar, Laura Montiel frå Grøn Ungdom heldt ungdomsappell og Ayan Jama (Ap) heldt internasjonal appell. Abort- og klimakamp som kvinnekamp sto sentral i talane.

Read More

Fakkeltog for bedre rettssikkerhet for kvinner

Kvinnegruppa Ottar var initiativtaker til årets markering av den internasjonale FN-dagen mot vold mot kvinner, 25. november. Markeringen begynte på Jernbanetorget, hvor det var appeller og slagord.

Vi gikk i tog opp Karl Johan, og fortsatte markeringen foran Stortinget, hvor det ble flere appeller, og overrekking av kravene våre til stortingspresident Tone Trøen.

Read More

Appell om sosial kontroll og æresvold

Her kan dere se Ane Støs appell om sosial kontroll og æresvold fra demonstrasjonen 23. september 2017.

Fra videobeskrivelsen:

Lørdag 23 sept ble det holdt en svært viktig markering mot skamkulturen og sosial kontroll, arrangert av Kvinnegruppa Ottar og Sekulær Feministisk Front. 15 sterke appeller, både fra menn og kvinner, bidro til å vise bredden på aktivismen og engasjementet. Tusen takk til alle som møtte opp, og til alle dere som viser støtte på sosiale medier. SeFF vil fortløpende legge ut alle appellene. Det blir ikke den siste. Vi vil fortsette å kritisere de holdningene og det menneskesynet som fører til vold, og vil fortsette å jobbe for aksepten for individets frihet sammen med kvinnebevegelsen. Dere kan lese mer om bakgrunnen for den antirasistiske solidaritetsmarkeringen her: https://www.dagbladet.no/ku…/ny-kamp-...