Blogg

Sosial kontroll og æreskultur

Det siste året har vi hatt en rekke markeringer mot sosial kontroll og æreskultur. I Osloog Stavanger har vi gått med parolen “Antirasistisk kvinnekamp mot sosial kontroll og æreskultur” både på 8. mars og 1. mai, og i Oslo har vi hatt en viktig demonstrasjon mot æresdrap i september 2017.
Les mer…

Read More

Feminism in London 2017

Tekst av Barbro Svensson i internbladet Megafon, januar 2018 

Feminism in London er en konferanse som arrangeres av frivillige kvinner, uten noen store faste organisasjoner i ryggen. Konferansen ble startet av London Feminist Network i 2008, men ble fra 2013 overtatt av en gruppe som kalte seg «Thirteen Angry women». Årets konferanse ble gjennomført av 84 frivillige, og varte i to dager. Konferansen har en del store samlende foredrag, og en mengde ulike mindre workshops.
Les mer…

Read More

Appell om sosial kontroll og æresvold

Her kan dere se Ane Støs appell om sosial kontroll og æresvold fra demonstrasjonen 23. september 2017.

Fra videobeskrivelsen:

Lørdag 23 sept ble det holdt en svært viktig markering mot skamkulturen og sosial kontroll, arrangert av Kvinnegruppa Ottar og Sekulær Feministisk Front. 15 sterke appeller, både fra menn og kvinner, bidro til å vise bredden på aktivismen og engasjementet. Tusen takk til alle som møtte opp, og til alle dere som viser støtte på sosiale medier. SeFF vil fortløpende legge ut alle appellene. Det blir ikke den siste. Vi vil fortsette å kritisere de holdningene og det menneskesynet som fører til vold, og vil fortsette å jobbe for aksepten for individets frihet sammen med kvinnebevegelsen. Dere kan lese mer om bakgrunnen for den antirasistiske solidaritetsmarkeringen her: https://www.dagbladet.no/ku…/ny-kamp-...

Feministisk sjekkliste valget 2017

Her er vår feministiske sjekkliste for valget 2017! Vi har gått igjennom alle valgprogrammene for deg, og her er resultatet for hva de ulike partiene mener er viktig feministisk politikk, og hvordan de prioriterer feministiske saker. Ikke stem uten å ha fått med deg den! 

Read More

Historisk kvinnedag i snø og blest

Årets kvinnedag er over, og vi i Kvinnegruppa Ottar Oslo har markert dagen behørlig. Vi hadde på parolemøtet fått tilslag for fem paroleforslag, "Styrk kvinnekampen - Øk støtten til kvinneorganisasjonene", "Håndhev sexkjøpsloven, bedre hjelpetiltak", "Antirasistisk kvinnekamp mot sosial kontroll og æreskultur", "Styrk minoritetskvinners mulighet til lønnet arbeid – nei til ubetalte praksisplasser" i tillegg til hovedhovedparolen "Kamp mot vold og voldtekt - Rettssikkerhet for kvinner".
Les mer…

Read More