Blogg

Fakkeltog for bedre rettssikkerhet for kvinner

Kvinnegruppa Ottar var initiativtaker til årets markering av den internasjonale FN-dagen mot vold mot kvinner, 25. november. Markeringen begynte på Jernbanetorget, hvor det var appeller og slagord.

Vi gikk i tog opp Karl Johan, og fortsatte markeringen foran Stortinget, hvor det ble flere appeller, og overrekking av kravene våre til stortingspresident Tone Trøen.

Read More

Pålagt 72 timer "husarrest" på grunn av pride-krittegning

Ved 16-tiden torsdag 28. juni tok ottaraktivisten Martine Votvik initiativ til et kunstverk med bruk av fargekritt, utenfor den russiske ambassaden i Drammensveien 74 i Oslo. Hun og en annen gatekunstner som ønsker å være anonym, hadde valgt en enkel regnbue som motiv, med teksten Love is love. At dette skjer samtidig med Oslo Pride-uka ble ikke påpekt, men sammenhengen var nok åpenbar for alle som så det.

Read More

Ottar-TV: Støttemarkering For "Thea"

Ottar-TV med livesending fra markeringen fredag 22. juni på Eidsvolls plass i Oslo, til støtte for "Thea" i Søviknes-saken. 

Vi har nå fått vite at statsadvokaten har avvist anmodningen om gjenopptaglse av saken, dette er uholdbart og det er viktigere enn noen gang at vi reiser oss i støtte for "Thea" sin sak. Hun fortjener rettferdighet, hun fortjener en sjanse til å bli hørt, til å bli tatt på alvor. 

Read More

Støttemarkering for "Thea" i Søviknes-saken

Som jevnaldrende med jenta i Søviknes-saken var det ikke vanskelig å forestille meg hvordan jeg selv fort kunne havnet i en liknende situasjon. I den alderen er alt med alkohol nytt og uutforsket, og litt er plutselig litt for mye. At noen utnytter situasjonen og tar seg til rette seksuelt er en stor og høyst reell frykt ikke bare jeg hadde den gang, den lever alle jenter med.
Les mer…

Read More

Kvinnebevegelsen feirer 40 år med selvbestemt abort

Hipp hurra for abortloven! 16. juni 2018 arrangerte vi feiring av 40 år med abortloven, både foran Stortinget i Oslo og foran Elise Ottesen-Jensen-relieffet i Sandnes. Vi delte ut kake og saft, hadde kor og appeller og gjorde riktig stas på selvbestemmelsesretten. Se bildene her: 

Read More

Abortspørsmålet og kvinners rett

Nå har vi med stor glede sett at irske kvinner vant frem i den folkeavstemningen som var om abortloven i landet. Den katolske kirken har etter avstemningen ment at det er media som har vridd saken, fordi media har rapportert om pedofili og seksuelle overgrep innenfor kirken. Men også saken med Savita Halappanava, den indiske 31-årige tannlegen som ble nektet livsreddende abort, og som derfor ble så syk at hun spontanaborterte og døde i septisk sjokk. Men Savita Halappanava var kun toppen på isberget i et land hvor abort kan gi 14 års fengsel, men der det i rettssystemet tas lett på voldtekt og seksuelle overgrep. Det kan bli en endring på alt dette nå.
Les mer…

Read More

Repeal the Eighth!

Slagoret til den irske arbortbevegelsen har vært å finne i hver lille krik og krok på den smaragdgrønne øya du måtte befinne deg. «Repeal the eight» refererer til abortloven av 1983 i den irske grunnloven, «The Eighth Amendment», som irene den 25. mai gikk til urnene for å stemme over.
Les mer…

Read More

Vårens aktiviteter i Bergen

Før 8 mars hadde vi både parolemalingsverksted og medlemsmøte. På selve kvinnedagen gikk vi i tog med hovedparole om å styrke sexkjøpsloven- øk straffene og krev hjelpetiltak nå! VI synliggjorde oss med masse Ottarballonger,salg av blader og godt humør. Anna Watson holdt appell mot Festspillenes promotering av sexkjøp ved å sette opp forestilling Lyst#2.
Les mer…

Read More

Ottar over hele landet!

Ottar har grupper i noen byer og enkeltmedlemmer i alle fylker. Nå har vi også fått kontaktper-soner i mange av fylkene. De skal være bindeledd mellom medlemmer og landsstyret – har du noe du lurer på, eller vil at Ottar skal ta tak i – få tak i fylkeskontakten din. Hun kan sende deg videre, eller dere kan finne ut om dere skal gjøre noe lokalt.

Fylkeskontaktene kan også få henvendelser fra media og velger om de vil uttale seg eller sende henvendelsen videre.Fylkeskontaktene skal få tilbud om ekstra skolering og får støtte til å delta på arrangementer.

Read More

Ottar-TV: 1. mai i Oslo

Se livesendingen fra Kvinnegruppa Ottar Oslo sin feiring av 1. mai 2018

Trykk på bildet for å komme til videoen.

Trykk på bildet for å komme til videoen.

Polske kvinners abortrettigheter

23. mars deltok Kvinnegruppa Ottar med appellant Martine Votvik på solidaritetsdemonstrasjon utenfor den polske ambassade, med krav om bedre abortrettigheter for polske kvinner. 

Read More

8. mars i Oslo

I år knytta det seg stor spenning til parolemøtet, hvor det var foreslått en proprostitusjonsparole. Mobiliseringa var stor, og det var vi som vant fram med klart flertall. Parola fra Kvinnegruppa Ottar ”Prostitusjon er slaveri – Styrk sexkjøpsloven og hjelpetiltakene”, blei vedtatt. Det var ingen fare for at vi måtte bryte ut og danne et eget tog.
Les mer…

Read More

8. mars i Stavanger

Vi møttes i byparken og det var stort oppmøte. Der solgte vi Ottar-blader og vervet nye medlemmer. Det var Sara Mauland som ledet arrangementet i byparken og stilte opp toget. Hun var kjempeflink. Hovedtaler var skuespiller Nina Ellen Ødegård og vi hadde flere appel- ler. Vi pleier å gå rundt Breivatnet, men i år hadde vi en annen rute. Vi gikk i bygatene og det ble ganske dramatisk. Noen kastet ei flaske fra andre etasje, og den traff nesten ei i toget.
Les mer…

Read More