Blogg

Møte om kampen for selvbestemt abort i Argentina, med Noelia Figueroa

Lørdag 28. september hadde Kvinnegruppa Ottar i Oslo et møte med Noelia Figueroa, på Frivillighetshuset i Oslo. Der fikk vi høre om situasjonen for feministene i Argentina, og innsikt i hvordan kampen for selvbestemt abort har fått så stor gjennomslagskraft i Argentina.

Fra en demonstrasjon for selvbestemt abort i Argentina. De grønne trekantene symboliserer "aborto legal” eller lovlig abort.  Fotokilde

Fra en demonstrasjon for selvbestemt abort i Argentina. De grønne trekantene symboliserer "aborto legal” eller lovlig abort. Fotokilde

IMG_9654.JPG

Noelia Figueroa er en sentral aktivist og intellektuell i abort- og kvinnekampbevegelsen i Argentina. Hun er professor i Latin-amerikansk historie, og er tilknyttet senter for feministisk forskning og kjønnsstudier ved Universitetet i Rosario (UNR). Figueroa er del av den nasjonale koordineringen av Mala Junta-Feminista, i den argentinske plattformen Patria Grande. Hun har vært ansatt i hovedfagforeningen i seksjon for kvinnelige arbeideres rettigheter, og er i dag generalsekretær på kjønns- og seksualitetsseksjonen ved universitetet. Figueroa har vært del av forskjellige organisasjoner på den folkelige venstresiden i Argentina siden 2004, representerer en sterk stemme innen feministisk kamp i landet.

Link til kilden

IMG_9653.JPG