Blogg

8. mars i Trondheim

Tekst av Sylvi Dybvig, fylkeskontakt i Trondheim

Mars er en aktiv måned for trønderske feminister. For fjerde år på rad har vi POP UP-feministhus med kurs, debatter og kunstneriske innslag gjennom hele måneden. Nå krever initiativtakerne midler til etablering av et permanent feministhus i byen; kvinnebevegelsen trenger lokaler hvor vi kan ha møter og arrangementer gjennom hele året!

Appellant Vibeke Løkkeberg løftet kravet til uante høyder under fredagens markering, da hun slo et slag for et livmorformet betongbygg, med en høyde som kaster skygge over tårnet til den amerikanske presidenten.   

Fiffi Ndirira Mukwege Namugunga hadde en global vinkling på kvinnekamp og kvinnefrigjøring i sin appell. Hun la særlig vekt på lidelsene kvinner påføres når voldtekt blir brukt som våpen i krigføring, og minnet oss om viktigheten av å kjempe for våre søstre i krigsutsatte områder.  

2500 personer møtte opp til årets 8. mars-markering i Trondheim. Under hovedparolene ”Kamp mot all kvinneundertrykking” og ”Vårt liv! Vår kropp! Fortsatt selvbestemt abort!”  toget vi fra Tordenskjoldparken til Nidarosdomen.