Arkiv

Starten på slutten for strippebransjen!

Innlegg i Stavanger Aftenblad av Randi Mobæk, 16. november 2015

Ozun, innehaveren av Money Talks har forstått betydningen av Lagmannrettens dom av 5.11 i saken mellom han og Sandnes kommune. En slik dom er nemlig starten på slutten for strippebransjen i Norge! 

Kvinnegruppa Ottar feirer fortsatt domsavgjørelsen og håper at kommunen og politikerne vil spre det glade budskap til andre kommuner. Med alkoholloven i hånd kan strippeklubber nektes alkoholservering. 

Vi regner med at strippebaronene vil klage dommen inn for Høyesterett. I mellomtida oppfører ihvertfall Money Talks seg slik at de ikke kan tas på for lovbrudd, mens de andre klubbene i Oslo, Bergen og Trondheim fortsetter som før.

Få kunder går på disse bulene uten å tylle i seg alkohol og uten skjenkebevilling vil derfor profitten gradvis smuldre opp. Dersom klubbene da ikke selger kvinnene på andre vis også. For koblingen mellom strippeklubber og prostitusjon var blant annet grunnlaget for at Island innførte sitt lovforbud mot stripping parallelt med innføring av sexkjøpsloven

Kvinnegruppa Ottar har initiativene klare for på nytt å utfordre Oslo og Bergen til å følge eksempelet til Sandnes. Ingen  er vel i tvil om at Ottar jobber for at Norge skal følge Island. På vegen dit viser det seg altså at kommuner kan ha meget stor betydning for å stoppe salg av kvinnekroppen. Det er så vakkert, så vakkert. Sandnes med ordføreren i spissen bør straks inviteres på talkshow hos Fredrik Skavlan, Anne Lindmo med flere. La det bli populært å stå opp mot sexisme! NRK tar dere utfordringen?!!