Arkiv

Antirasistisk kvinnekamp

 

Innlegg av Katarina Storalm i Klassekampen 28. februar 2018.

Kampen mot rasisme er sentral i Kvinnegruppa Ottars feministiske prosjekt. Derfor demonstrerer vi gladelig mot SIAN, mot Sylvi Listhaugs rasistiske innvandringspolitikk, og andre som forsøker å fremme hat mot muslimer. Kampen mot sosial kontroll og æreskultur er også en viktig del av vårt feministiske prosjekt. Dette gjør vi både ved å støtte kvinner som står personlig i egen frigjøringskamp, arrangere demonstrasjoner mot æresrelatert vold, eller fremme politiske krav.

I september 2017 arrangerte Ottar demonstrasjon mot æreskultur sammen med Shabana Rehman og Sekulær Feministisk Front, med flere titalls antirasistiske og feministiske organisasjoner som sto bak. Vi sto sammen for å vise at vi ikke vil akseptere at unge kvinner i Norge blir fratatt muligheten til å leve sine liv i frihet. Vi aksepterer ikke at kvinner risikerer liv og helse når de krever sin frihet og bryter med sosiale kontroll i en patriarkalsk æreskultur. Vi aksepterer ikke at kvinner oppfattes som familiens eiendom.
 

Ottar reiste nidstang mot SIAN under Arendalsuka 2017. Foto: Christine Rødal.

Ottar reiste nidstang mot SIAN under Arendalsuka 2017. Foto: Christine Rødal.

Shurika Hansen anklager oss 22. februar for å ikke dele hennes agenda når det gjelder sosial kontroll og æreskultur. Det kan vi fint leve med ettersom Hansen har dessverre slått seg sammen med rasistene i Resett for å føre denne kampen. Hansen mener at Kvinnegruppa Ottar bare bør engasjere oss i kvinneundertrykking når det gjelder muslimske miljøer. For oss får feminisme først troverdighet når den bekjemper kvinneundertrykking i alle dens former.

Kvinnegruppa Ottar vil kjempe sammen med alle gode krefter for et kvinnesyn der frihet og selvstendighet er en selvfølge. Derfor bygger vi allianser med Shabana Rehman, Amal Aden og de andre kvinnene bak stiftelsen Født Fri. Sammen med resten av kvinnebevegelsen tar vi et antirasistisk, solidarisk og feministisk oppgjør med æreskultur og vold mot kvinner.